Tag Archives: autism

Autism asbergers halsband

20130117-170520.jpg

Superfint smycke med den blå handgjorda pärlan. mycket noggrant gjort halsband (man märker att det är en Asbergare som gjort halsbandet). Jättefint verkligen älskar det. är kul att det finns ett halsband för autism oxå eftersom jag har diagnosen atypisk autism. Halsbandet tycker jag står för både Asbergers och autism. Så bägge de grupperna kan bära smycket. men självklart så kan andra bära det oxå.
Text om halsbandet: Till en början fanns det bara ett halsband med pärlor på. Men när Gunilla fick veta att hon hade diagnosen asperger blev hon stolt för hon fick veta vad som hon alltid har undrat över. Pusselbitarna la alltså på plats. Så idén till att göra ett smycke växte fram och Gunilla fick reda på att pusselbiten är en symbol för diagnosen autism. Hon ville då sätta ihop Anders pärla med hennes pusselbit. De bestämde sig för att göra ett halsband med en blå pärla och en pusselbit. Den blåa pärla ska stå för det autistiska och pusselbiten är en symbol för diagnosen autism. 
Attentions riksförbund har en egen hemsida och på den sidan har dom en webbutik. I den butiken kan man köpa allt från faktablad om olika NPF diagnoser till olika halsband som finns. De halsband som finns är adhd och asperger halsband. De som har gjort halsbandet var Anders Carlsson och Gunilla Carlsson.
Halsbandet kallas för stolt. 
pris: 200:-

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Atypisk Autism, Smycken | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Klipp om ADHD och autism från TV4

Frank%20Andersson%20pratar%20ut%20om%20ryska%20rouletten

Frank Andersson pratar ut om då han spelade rysk roulette
Frank Andersson pratar om självbiografin ”Sanningen om lögnerna”.

Charlotte-Erlansson-%20Albertson%20om%20sambandet%20mellan%20kost%20och%20autism

Charlotte om sambandet mellan kost och autism

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Video | Tagged , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Skola för elever med npf i Täby och Spånga.

Söker du skola för ditt barn?

Mellansjö skola i Täby Kyrkby är en grunskola (1-9) för elever med neuropsykiatriska diagnoser och/eller särskillda behov.

Marcusskolan i Spånga är en grundsärskola (f-10) för barn med autism.

 

Hittade detta i Sundbyberg lokaltidning. Hoppas någon har nytta av det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Nyheter, Skola | Tagged , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Mingel och namnbricka

image

image

Var på VIP event med tamponsforfree och Chartis. Detta med mingel och småprata har jag aldrig fått ihop. Fast de ger en vin så då kanske man börjar prata. Fast man vet ändå inte vad man ska säga för på mingel ska man ju prata om inget. Är bra att man fick skriva sitt namn på en namnbricka. Nu slipper jag för 2 h försöka komma ihåg de man hälsat på och av de heter. fett nice när jag är värdelös på att komma ihåg namn!. Namnbrickor borde alla springa omkring med men skulle nog se jävligt dumt ut. Fast min adhd hjärna skulle bli glad.  Men kan komma ihåg saker personen har gjort eller något man upplevt men den personen. Men är jävligt tråkigt att man inte hänger med när någon drar ett skämt eller fattar poängen.

Mingel är krångligt och svårt för man måste fatta alla osynliga sociala koder och komma ihåg dem. Mingel handlar om att prata massa ytligt onödigt prat som bara ÄR. Men vad är ytligt småprat? det är krångligt för man ska inte prata om viktiga/personliga saker kanske om vädret men blir nog konstigt. Inte prata allt för ytligt heller.

De man minglar med kommer man ju uppenbarligen inte träffa mer än en gång i livet så varför mingla? onödigt småprat och bortkastad tid tycker jag isåfall. Fast var rätt kul ändå efter några glas. Sa säkert något opassande men vad gör det när jag ändå inte tar åt mig. Eller inte fattade va ja gjorde för fel. Bra att inte vara så bra på socialt samspel ibland. För då slipper man ta åt sig om man gör eller säger något dumt för man själv inte fattar att man gjorde fel. Tack min atypiska autism för att ja suger lite på socialt samspel!

Tack ADHD:n för ja aldrig kommer ihåg namn! varje människa blir som en ny människa på nytt kul va ? och man får fråga ytteligare en 10:e gång va personen, heter för att sen glömma bort namnet IGEN. Men det hemska är ändå när man försöker att anstränga sig för att komma ihåg namnet och hur personen såg ut. Och man gissar fel. Efter att ha tänk ”men det måste ju ha vart rätt, han såg ju ut som den där med lockigt hår och hette något på ”M”.” När man försöker koppla ihop ett namn och en bild på personen och man blandar ihop hela skiten. För alla ser ju i princip lika dana ut efter ett tag.

Posted from WordPress for Android

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Dryck, Event, Mat, Mina funderingar och tankar. | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment