Tag Archives: brev

Svar från Maria Olovsson Landstingsrådssekreterare (M) ang drogtestning av ADHD patienter

Nu har jag fått svar på mitt öppna brev jag skicka till Filippa Reinfeldt. Hon bad Maria Olovsson Landstingsrådssekreterare (M) att svara det. Här har ni svaret och en länk till brevet jag skickade.

Öppet brev till Filippa Reinfeldt ang drogtestning av ADHD patienter.

”Hej Evelina,

Tack för ditt mail till Filippa Reinfeldt, som hon har bett mig svara på.

Det är förstås inte acceptabelt om våra vårdenheter inte arbetar i enlighet med de föreskrifter som Socialstyrelsen och våra chefläkare i landstinget utfärdar. Jag har därför tagit mig friheten att vidarebefordra dina synpunkter till Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning som får titta närmare på i vilken utsträckning det här förekommer.

När man råkar ut för saker i vården som man vill klaga på finns det också en möjlighet att vända sig till Patientnämnden med en anmälan. Patientnämnder ska enligt lag finnas i alla landsting. De nås enklast på telefonnummer 08-690 67 00 eller via den här hemsidan: http://www.patientnamndenstockholm.se/.

Tack för att du tog dig tid att höra av dig med dina erfarenheter. Om du har fler frågor eller klagomål på frågor som rör den psykiatriska vården så kan du kontakta ansvarigt landstingsråd Birgitta Rydberg (Fp) (http://www.sll.se/sll/templates/politician.aspx?id=829&Inr=2946) som handlägger de ärendena politiskt.

Med vänliga hälsningar
Maria Olovsson
Landstingsrådssekreterare (M)”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Medicin, Mina funderingar och tankar., Sjukvård | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Jag hatar att fylla i papper och blanketter

Det måste vara en av de saker jag hatar mest. Varför kan inte de som gör alla papper från tex försäkringskassan förenkla dom? för man förstår dom inte. Men egentligen spelar det ingen roll vad det är för papper för man får panik ändå. Alla dessa konstiga ord och rutor och vad ska ja skriva i dom? jag hatar papper!

det är som att när pappret kommer fram så flyter hela huvudet ihop till en ändå röra och man ser bara alla rutor, där man kanske måste skriva någonting. Och man vet inte vad man ska skriva eller hur det ska skrivas. Eller om det överhuvudtaget ska fyllas i, och tänk om det blir fel då får man ännu mer panik.

Har även förjävlig handstil så det tar 100 år atta fylla i ett papper oxå. Är lite lättare att fylla i på datorn. Men själva grejen att fylla i blanketten eller pappret. Det är svårt för man vet lixom inte hur man ska göra, fast man egentligen vet. Det kanske låter konstigt. Men det tar emot att sätta sig ner läsa pappret och fyll i. Det är så många moment man måste klara av och gå igenom. man måste planera i huvudet hur man ska göra och det är inte det lättaste med en ADHD-hjärna.

Man blir som blind för alla text. jag är som ett litet barn när det kommer till att fylla i papper. frågar om allt, sitter och gungar fram och tillbaka som ett litet autistisk barn. jag blir som liten igen.

Kan även tacka min ADHD för detta, fick ja lära mig i helgen på Attentions ”unga vuxna” med ADHD läger. var ett läger för unga vuxna mellan 18-29 år. De jag träffade där som har ADHD tyckte oxå det var svårt att fylla i papper, och att man får panik utav papper. det är en ångestfylld grej.

Man drar sig ofta för att fixa dom där jävla papperna och skjuter upp det i sista sekunden. Eller så hinner man glömma bort det, och missar att skika iväg pappret i tid.

Sen måste man skriva rätt adress på brevet dit det ska skickas. Man måste ha frimärke och ett brev. Är ett projekt bara att skicka iväg ett brev.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Mina funderingar och tankar. | Tagged , , , , , , | Leave a comment