Tag Archives: directions

Schampokaka & Tandkrämstabletter från LUSH & Pillarbox Red från Directions

image

Idag på Fredagen den 16 Mars runt kl 14.45 så var jag och Tanya var på Lush på Kungsgatan och bara luktade på allt mummsigt. Inte bara luktade jag råkade ju köpa 2 grejer.

Tanya köpte ingenting hon var smart och går dit och luktar och sen hem och funderar på om hon vill ha det eller inte. Eller om det bara är en impulsgrej och om hon behöver det eller om det är onödigt. Blir billigare och inga impuls-köp, fett smart jag borde oxå börja tänka så och göra så!

Sen hade hon bara 4 kr att leva på till på måndag då både hon och jag får pengar. Då är man rik i nån timme tills de där mysiga räkningarna vill betalas. Kom på att när jag kommit utanför dörren och var på väg mot tunnelbanan att jag GLÖMT kolla hur fattig mitt kort var. brukar kolla det innan jag ska ut någonstans, förutom till skolan. Då var det bara att hoppas på att korten med cach inte sa ”Köp medges ej….Transaktion avbruten”. Luktade på en LUSH parfym oxå. den som luktade vanilj luktade godast.

 

 

Directions Pillarbox Red

Köpte en till burk hårfärg. Jag kallar det hårfärg för att jag är van att säga det. Köpte färgen ”Pillarbox red” på butiken som heter ”Bluefox” som ligger på en tvärgata till Drottninggatan. En burk färg kostar 69 kr. Och burken innehåller 88 ml färg. För mig så räcker en burk till 2 färgningar, och då är jag inte snål med färg nånstans!

Färgen ”pillarbox red” är lite mörkare än färgen ”Fire” som är lite ljusare. Det är den största skillnaden mellan ”Pillarbox red”och ”Fire”. Är att färgen ”Fire” bleks åt det orange hållet när den går ut och kan skifta åt det Orange hållet. Färgen ”Pillarbox red” den ska sitta i håret längre och hålla bättre än färgen ”fire”. Färgen ”Pillarbox red” bleks åt det rosa hållet när den går ut.

Om Directions hårfärger

Directions färger är inte testade på djur vilket jag tycker är jättebra och så luktar de nästan inget heller. De luktar som slajm* luktade. De luktar inte alls som färgen man köper på ICA. Tiden behöver man inte vara rädd för att överskrida. För man kan lätt sitta i 4 timmar utan några problem. Varför inte sova med färgen under natten. Desto längre, desto bättre. Färgen luktar ungefär som ”SLIME” som fanns i små burkar när man va liten. De var lite kletiga oxå. Som en sån grön grej från filmen rubber/flubber eller va den hette. Filmen handlade om en grön slajmig grej som var i flytande/fast -form. Deras färgen kan man även blanda som man vill med varandra. Är som det jag ska med mina 2 burkar röd färg. Burkarna kan man öppna och stänga som man vill. Inte som vanlig färg, att är färgen öppnad och påbörjad så måste man slänga direkt för att inte riskera att flaskan exploderar pga. trycket som kan bli efter ett tag.

Är du snål med hårfärg?

För är man snål med färg så blir resultatet inte jämnt och ser inte proffsigt ut -Det är hemligheten till ett salongsresultat. Det berättade chefsstylisten från Wella som fixade mitt hår förra året i oktober. Är man hos frisören och de snålar med färgen kan man lika gärna göra det hemma sa han. För färg är dyrt och tar man mindre ja då sparar frisören pengar. Men det märker ju inte kunden lika lätt antar jag. Ska man använda förpackningarn från Ica så ta en extra tycker jag, då blir resultatet jämnare och proffsigare.

Tips: Köp en hårfärgspensel från Åhlens, tror de heter så, finns bland hårgrejerna iaf. är mycket lättare och går snabbare att få i färgen kostar ca 15:-. På så sätt undviker du ett utbrott på att det tar för lång tid. och så blir det snyggare och hela köret.

Avokado-Olja

En annan hemlighet ja fått lära mig av Tanya är AVOKADO-OLJA. Det fixar fan allt! Använd det som balsam till håret, i hårbotten, balsam leave-in, hårinpackning eller till torrt och skadat hår. Billigt och går atta köp på ICa eller hälsokostaffär. Ska vara kall-pressad avokado-olja. Köp för det funkar asbra och är naturligt utan femtioelva andra grejer i.

 

Pillarbox Red Directions hårfärg (semipermanent hårtoning) för blekt hår.

Burk med 88 ml som är färdig att användas. Directions hårfärg / semipermanent toning är framtagen för, och fungerar bäst på kemiskt behandlat hår såsom blekt (Stargazer blekning hittar du här) eller permanentat. Alla Directions hårfärger kan blandas för att få fram en unik nyans. Directions hårfärg är inte testa. texten är hämtad från bluefox.nu

 

 

Chou Chou I Love You

Tandkrämstabletter från Lush! de kostar 49:- för 40 st. Luktar ros och var söta i smaken. Men har inte testat dem på riktigt än. Knaprade bara på dem lite i butik. Men ikväll tänkte ja pröva dem. Lush är Så mycket billigare än The body shop!

Lush värnar även om våra djur och utför inte testar på djur. Ekologiska och försöker göra så många produkter som möjligt ”veganska” för vegetarianer. De värnar om vår natur och alla produkter är handgjorda.

När man handlar där så ligger så många produkter som möjligt inte i någon förpackning. Då blir allt mycket billigare. Man får plocka produkterna från sin plats där de ligger så fint på något stort fat. De packar produkten utan förpackning i en söt miljövänlig påse från lush där det står ”please recycle for a lush environment.”. Då kan man ju inte låta bli att slänga den i pappersinsamlingen när man burit hem den.

De har inga plastkassar heller och frågar alltid om man vill ha en påse att bära hem i. Då de värnar om miljön och ser nog hellre man tar sin produkt i handväskan eller liknande. Om man vill kan man köpa till en metallburk, ett slags etui till te.x schampokakorna. Som man kan använda flera ggr till sina schampokakor eller nått annat kul. Alltså miljövänligare än en pappersförpackning man slänger när produkten är slut! då kan man använda den tills den rostar sönder, och sen ge den till återvinningen.

På etiketten på burken till deras färska ansiktsmaskerna. Så har jag läst att om man lämnar tillbaka 5 tomma burkar, som det varit ansiktsmask i från Lush. Då får man en NY valfri GRATIS ansiktsmask från . vet dock inte om det gäller på alla deras produkter på burk från Lush. Men jag tror (alltså inte säker på om jag läst och minns rätt) att jag läste det på någon burk .

 

Chew chew en Chou Chou och försäkra dig om att du har de sötaste kyssarna.

Något man absolut bara måste ha när man tänker kyssas, är en ljuvlig söt andedräkt. De här sprillans nya toothy tabsen är doftsatta och smaksatta med ros, så de doftar som Turkish Delight och ser till att du har de sötaste kyssarna som finns att finna. Texten är hämtat från lush.se

 

 

Soak And Float

Är en schampookaka från Lush! den luktar inge gött men jag hoppas den funkar mot min kliande hårbotten. Håller på att bli galen av allt jävla kliande. En schampokaka ska räcka till 60-80 tvättar. Den kostade 89:- och väger 55 gram. Man kan bara köpa dem som en kaka åt gången. Man kan alltså inte köpa en halv schampokaka i lösvikt som man gör med deras tvålar.

 

När du inte längre orkar slåss mot klåda bringar denna kaka ro

En schampokaka designad för såriga irriterade hårbottnar och mjäll.

Rosenblad mjukgör hårbotten, ringblommeblad lugnar rödhet och lavendelolja är antibakteriell och balanserar skalpen. Vi blandar dessa med vår fasta schampobas och en rejäl dos tjärolja, själva stjärnan i denna kaka. Tjära är vår favoritlösning för ömma hårbottnar och det svär vi på.

Bli inte rädd för doften utan ge denna kaka ett försök. Den kommer hjälpa dig med kliandet, få mjällen att försvinna och göra din hårbotten lugn och snäll igen.

Tjärolja är ett gammalt universalmedel som är både antibakteriell och antiseptisk och därmed perfekt för många hudåkommor.

Soak and Float går utmärkt att komibera med hårbottensoljan Snake Oil och hårinpackingen Hair Doctor.  Texten är hämtat från lush.se

 

 

 

Jag smakade även på 2 tvålar för de luktade sååååå gott. Sen smakade jag på hårinpackning. Helt normalt! sist men inte minst 1 bodylotion. Och lite av en tandkrämstablett som man ska tugga på.

För om luktar det gott – varför ska det då inte smaka gott?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Posted in Ansikte, Dampelina Testar, Hår, Mina funderingar och tankar., Parfym, Shoppat, Skönhet, Tips och Råd | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment