Tag Archives: gott

Färskpasta med några damplaxar

Färskpasta med lax

Tid: 20 minuter
Ingredienser till recept på Laxpasta – 4 portioner

Ingredienser

4 st. laxfiléer ( jag tinade upp frysta)
1 pkt färskpasta
Matlagningsgrädde, ca 2 dl
Margin/smör eller olivolja
1 burk Creme Fraiche
Timjan
1 fiskbuljongtärning
1 citron
2 tomat
½ burk krossade tomater
Salt, peppar
en skvätt vitt vin

Börja med att hacka upp laxen i tärningar på cirka 2cm. Sätt sedan på varmt vatten i en kastrull till pastan och när vattnet kokar kan du lägga i pastan. Värm samtidigt upp en gryta med lite smör/margarin eller olivolja. När margarinet har smält – häll i grädden, creme fraiche, fiskbuljongen och lite salt och peppar och timjan. Koka sedan upp detta under svag värme.

När grädden och de övriga ingredienserna kokar lägger man i lax och tomat och låter denna koka i 2-5 minuter (det går snabbt!). Pressa en halv citron och ha i maten.

Vitt vin är gött till!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Mat, Recept | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Ost och skinkpaj med mozarella

TILLAGNINGSTID: 5 min+ 30 minuter+10 min+40 min= 1 h och 15 minuter.
PORTIONER: 4-5

Ingredienser
3 ½ dl vetemjöl
125 g smör
4 msk kallt vatten
120 g rökt skinka (ta bara ett paket rökt skinka påläggsskinka är gott)
5 dl riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk paprikapulver
1 mozarellaost

Gör så här
Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°.
Skär skinkan i strimlor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor i en bunke. och ställ in i kylskåpet så länge.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Sänk värmen till 200°C.
Skär mozarellaosten i bitar.
Lägg skinka och ost och mozarellaost i pajformen. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills äggstanningen stannat. det är gott om inte äggstanningen har stannat helt. För då blir pajen mycket saftigare och godare. Och det är inte som om att man får massa äggstanningsvätska i hela munnen. Om du ser att pajen början bli bränd så lägg på ugnsfolie.

Pajen är god att äta bara som den är och är god att värma.
Sallad är gott till!

Min sallad bestod av:
1 påse babyspenatsallad
1 burk majs
2 tomater
½ gurka
½ gul paprika
salladskrydda

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Mat, Recept | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment