Tag Archives: mat

Köpt ingredienser till thai-mat

image

Var på Oriental supermarket och inhandlade lite saker till thai käk. vart sjukt sugen på det i några dagar och kom på att det skulle va kul att kunna göra själv.

Köpte en burk cocosmjölk 400 ml 16:-.

Grön curry pasta, märke MAE PLOY 26:-

Bambuskott 200g 7:-

Xiang pio pio MILK TEA.  15:- Mjölk te helt enkelt tror man bara häller i varmt vatten eller kallt.

 

Ska försöka och laga thai käk var med ett recept på grön curry burken

 

 • 50 gram curry pasta
 • 400g cocosmjölk
 • 200 g kyckling och aubergin.

För mildare smak skulle man ta 25g!

och använd grönsaker efter säsong

 

blanda allt och låt det koka. Det är ungefär va det står.

hon i affären sa även att ”lemon leaf” skulle va gott till ska kanske pröva det nästa gång. Tänkte även ha i lite basilka för det använder man mycket i thailand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Dryck, Mat | Tagged , , , , , | Leave a comment

Kattvänliga blommor och växter

Följande blommor och växter är INTE giftiga för katten:

 

Kattmynta/Kantnepeta

Latinskt namn: Nepeta cataria

Ska vara den med vita blommor för den ska vara den äkta kattmyntan finns med blå blommor oxå men den vita är bäst. Är en 1-årig utomhusväxt men är sällsynt att den växer vilt.

Amperlilja

Latinskt namn: Chlorophytum comosum

 

Finns olika sorter:

Bonnie: gröna blad med vitt som skruvar sig.

mandaianum: grön med gult i mitten.

Ocean: grön med gulvita kanter. Ser lite ut som en palm.

Picturatum: långa gröna blad med små gula kanter. kan se lite hängig ut.

Variegatum: grön med vita kanter småväxt.

Vittatum: grön med gulvit i mitten

 

Här med men läste en snabbis att den med hel gröna blad eller som ser mest grön ut som ska vara bäst. Alltså den gröna är bättre än den grönvita. Är en inomhusväxt trivs bäst i sol/skuggigt fönster.

Vänderot/Valeriana

Är roten katten ska gilla. Blomman ska stinka som fotsvett. Hankatter ska bli mest cp av blomman. Växer utomhus va ja fattat det som och är inget man vill ha inomhus eller på ballkongen då det ska lukta svett och fotsvett.

 

Kattgräs/ Innerkornshavre

Latinskt namn: Avena sativa

kattgräs är vanlig havre som man sår i en kruka och som växer upp på ca 10 dagar. man kan behöva klippa gräset lite då och då så det inte ruttnar. Är lätt att vattna för mycket och då möglar det. kan odlas året om inomhus.

Parasollsäv/Cyperngräs

latinskt namn: Cyperus involucratus

Inomhusväxt växer normalt i den tropiska delen av Afrika.  Normal rumstemperaturoch mycket solljus men inte för mycket vatten.

Paraplygräs/prydnadsgräs/

latinskt namn: Eleusine coracan

Ettårig växt. Säljs som prydnadsgräs i en vanlig bukett. kan sås utomhus direkt. Eller ha i kruka inomhus, kan sås inomhus för att sedan planteras ut om man vill.

Krukväxtbambu

Latinskt namn: kanske Opus Monic

Finns att köpa på Ikea i perioder och ska vara ganska billig.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Hugo, Katt, Kattunge | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Pasta och kassler

Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

Jag tyckte ICA hade gjort receptet lite ”FEL” så jag gjorde om det på mitt ADHD sätt!

ADHD: LÄS BARA DET FETSTILTA SOM ÄR LILA.

PASTA OCH KASSLER

SVÅRIGHETSGRAD: det märker du

TILLAGNINGSTID: VET INTE

PORTIONER: ???

 

 

 

Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

 

 • SVÅRIGHETSGRAD: Medel
 • TILLAGNINGSTID: Under 30 min
 • PORTIONER: 4

Ingredienser

Gör så här

 1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
 2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela blomkålen i mindre buketter. Strimla kasslern.
 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt blomkålen koka med när ca 5 minuter av koktiden återstår.
 4. Fräs vitlök, purjolök och kassler i matfettet ca 3 minuter i en stekpanna. Krydda med oregano. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter. Ta från värmen. Rör ner osten och låt den smälta ner. Smaka av med peppar.
 5. Servera pastan och blomkålen med ost- och skinksåsen.

 

 

 

 

Den felande länken: Recept.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Dryck, Mat, Recept | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Idag är ja trött

Trött som bara den! ingen matlust. Ingen ork i kroppen och arg för att sjukhuset krånglar med medicin så jag int får sova. Sen så missade jag skolan idag för ja inte kom upp.

Fast min underbara älskling försökte väcka  mig. Sen försökte Hugo väcka mig men han lyckades inte heller slutade med atta han började hoppa på mitt ansikte med sina tassar. Sen när ja inet började leka med honom så började han leka med min fötter med tänderna. När inet det funkade började han attackera armarna och den här gången gjorde det faktiskt ont när han hoppade på armarna och bet inet sett honom så tokig tror ja. Fast han gillar inte när man sover för fdå lekar man inte med honom. Bara att leka mer, han är väll understimulerad stackarn när man ligger och sover och vi vill sova. det roliga är så fort man öppnar ögonen DÅ ÄR MAN VAKEN i Hugos ögon och då kan man leka direkt fast man är klarvaken. Nu roligare när man gömmer sig under täcket för då lekar man med honom. För då sticker föttern fram och naffsar man i dom då rör fötterna på sig skit kul tycker Hugo.

Ätit idag:

limpsmörgås med ost

stort glas blåbärssoppa

En varma koppen

1 glas cola

ÄT INTE SOM MIG BARA OM DU ÄR FET och vill gå ner i vikt jag är ett lysande exempel på hur man inte ska göra för att gå upp i vikt. men hatar fan och vara trött och sakna hungerkänslor. Maten blev som klegg i munnen till någon äcklig sörja. Hatar fan snabbmat blir man äckligt direkt att äta och smakar inget heller bara fett och fett och mera fett.

Min sömnmedicin är slut och min licens har tydligen gått ut. var till apoteket efter att de på sjukhuset hade sagt att JA DU HAR LICENS tills den 27 februari så du kan hämta ut medicin. Så kommer man dit ”nej din licens har gått ut”. Dumma människor på sjukhus säger att jag har licens så åker man ändå till apoteket och så har man inte det tydligen. Hoppades på att få sova. var till apoteket i måndags den 9 januari. Har fortfarande ingen ny licens och medicin och stilnocten hatar jag fan och äta vill inte äta dom. Så har sovit skitdåligt och trött konstant och ingen ork. Missade skolan idag är säkert för jag sovit för lite för då ballar min kropp ut och tar ett sovmaraton och vägrar vakna. Min kropp skiter då i ifall jag har skola eller något annat viktigt möte. den bara förstör.

Måste börja äta regelbundet oxå. Äta frukost, ÄTA LUNCH, äta middag tidigare, sluta dricka saker med socker i och äta kvällsmat. och komma ihåg och ta medicin i tid och inte bara skita i att äta frukost bara för att jag har bråttom för då kan ja koncentrera mig ännu mindre. Speciellt viktigt nu när ja började skolan igen i Måndags, men nej det skiter ja tydligen i.

Nu ska jag gosa med Hugo och börja tänka på att äta lunch men det tar ju 100 år för mig att sitta där och äta den jävla maten oxå. Älskar mat men ingen matluts blir äckligt att äta det. VILL HA ETT RIKTIGT KÖK!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Dryck, Mat, Medicin, Mina funderingar och tankar., Sjukvård, Skola | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment