Tag Archives: mitt i bromma

Bromma stadsdelförvaltning avslåg min ansökan om Ledsagning

Det är sant och jävligt tragiskt. När jag bodde i Sundbyberg så fick jag ledsagning beviljat, hade det omkring 2 år tror jag. Var aldrig några problem eller att någon ifrågasatte.

Flyttade till bromma i November och hade ansökt om ledsagning men det blev det AVSLAG på. Så nu har jag inget liv. Sitter mest inne hela dagarna. Pluggar på distans istället. Livrädd för att gå ut för att jag ska gå vilse och gå fel.

I beslutet så tycker de det räcker med att jag har min familj som bor 40 mil bort samt sambon. Sen attention som jag tvingar mig till för att försöka komma ut men inte alla gånger jag lyckas. Allt är ju nytt, nytt område, nya ställen att lära sig hitta på. Förändringar är läskiga tycker autismen. ADHD tycker det är skitkul. det går inte ihop riktigt.

börjar bli riktigt jävla trött på det här vill ju komma ut ur lägenheten å ja vill. Allt funkade mycket bättre när jag hade ledsagning 1 gång i veckan då kom jag ju ut ur lägenheten och vågade ta mig till nya platser och göra saker. behövde inte heller av rädd för att inte hitta tillbaka när man tar en promenad.

Handläggaren tyckte även ja skulle ansöka om färdtjänst. men hur fan tänkte hon då? hur ska jag då lära mig hitta? ska jag bli bunden till färdtjänst och bli ännu mer handikappad? låter bara helt jävla idiotiskt. När ledsagare funkade varför kan ju inte då få fortsätta ha det? när jag har en orienteringsförmåga och lokalsinne som suger. karta och mobil funkar inte heller för de fattar ja inte.

Hoppas överklagan till förvaltningsrätten går igenom. Även blivit kontaktat av en journalist i mitt i bromma. Hoppas handläggaren i bromma läser detta och förhoppningsvis ser nånting i tidningen i framtiden.

Det roliga är att innan ja fick beslutet så sa jag ”om de avslår ledsagning då lovar ja att gå till tidningen och media”. Jag håller vad jag lovar för alla jag pratat med och som läst beslutet har blivit upprörda. jag håller vad jag lovar. Tänk om handläggaren och de som har hand om mitt beslut visste vem det var de avslåg beslutet för.

Är både aktiv i Riksförbundet Attention, leder ungdomsgrupper. Vart ute och föreläst om NPF, vart med i tidningar, tv, kortare dokumentärer, vart med på mässor om npf, stått på scen och babblat, intervjuad, twittrar och bloggar. ja de skulle bara veta vilken envis dampig Kvinna de har att göra med. Jag finns alltså lite överallt i NPF världen, och jag har kontakter om ja vill att något i denna världen. Jag är en ENVIS ÅSNA som vill ha min ledsagare tillbaka.

Kommer även vara med i ett program på SVT nu i vår i ett avsnitt i Tv-serien ORKA och berätta om mina NPF. Riktar sig till barn.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Mina funderingar och tankar. | Tagged , , , , , , , , | 2 Comments