Tag Archives: plugg

Längtar till npf-forum i april!

image

Ska vara med i en ungdomspanel tillsammans med 2 andra tjejer från attention UNG. Sen skulle Attention UNG tydligen ha en monter där oxå. Längtar ska bli så JÄVLA ROLIGT! massa människor överallt älskar de.

 

”NPF-forum 2012

onsdag, 20 april 2011 16:40
E-postSkriv ut
Varmt välkommen till 2012 års NPF-forum den 19-20 april för dig som arbetar med och för barn och unga. Under dessa två dagar ger vi dig möjlighet att fylla på med aktuell kunskap och att bredda ditt nätverk.

Årets NPF-forum är den åttonde nationella konferensen om neuropsykiatri. Årets tema är ”Stöd i nya former till unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar”. Konferensen kommer att hålllas på Fyrishov i Uppsala precis som förra gången. I direkt anslutning till konferensen kommer det också finnas en stor utställning.

Vem besöker NPF-forum?
Årets NPF-forum är det nionde i ordningen och ser ut att bli större än någonsin. Förra gången besökte fler än 600 personer forumet. 55 organisationer och utställare ställde ut med en monter eller ett bokbord. Målgruppen är en blandning av yrkesverksamma, patienter, brukare, anhöriga, beslutsfattare och journalister. Vanliga yrkesgrupper är lärare, förskollärare, socialsekreterare, vårdpersonal, fritidsledare och företrädare för myndigheter, ideella organisationer och företag. Attention bjuder in representanter från alla sina 56 lokala föreningar.”
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Event | Tagged , , , , , | 3 Comments

20 minuter pluggande är 60 ADHD minuters plugg!

20 minuter pluggande är 60 ADHD minuters plugg!

image

Skriver detta inlägg dels för pluggande börjar gå mig på nerverna, PRECIS NU på sekunden! Och till er som inte har ADHD. Till er som vill förstå hur det kan vara att ha ADHD och plugga samtidigt.

Ligger i sängen och pluggar Engelska B. Har 54 uppgifter att göra tills den 14 november när har har prov. Det innebär 9 uppgifter om dagen. Det är 1/5 del av det som kommer vara med på provet.

För mig kommer det innebära att plugga 9 timmar om dagen. Totalt 48 timmars pluggade utan någon paus. Fast jag vet ja kommer ta många pauser, för det behöver jag.  Det säger sig själv att det kan bli jävligt svårt. För 1 uppgift på en A4 tar en timme att göra.

BILDEN ÄR EN UPPGIFT (EN TIMME) UR BOKEN.

 

Tänk dig vara vara helt normal utan ADHD. Då skulle dessa 9 uppgifter ta ca 15-20 minuter vardera. Min sambo gissade på 20 minuter när jag frågade hur lång tid han trodde att en sida tog för mig. Totalt skulle det innebära 3 timmar och (180 minuters) plugg varje dag tills provet. Och 54 uppgifter skulle ta 18 timmar och några pauser mindre.

 

MED ADHD

54 uppgifter= 54 timmars plugg

1 uppgift= tar 1 timme att göra

9 uppgifter/dag= plugga i 9 timmar

nu räknar jag utan någon pause!

 

UTAN ADHD

54 uppgifter= 18 timmars plugg

1 uppgift= 20 minuter att göra

9 uppgifter/dag= plugga 3 timmar om dagen.

 

Det blir en jävla skillnad alltså! finns nog ett samband mellan timstocken som är på 20 minuter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Hjälpmedel, Mina funderingar och tankar., Skola | Tagged , , , , | 1 Comment