Tag Archives: plugga

Plugga och koncentrera sig med ADHD

image

5 min: allt går bra och flyter på.
10 min: går fortfarande att koncentrera sig.
15 min: man börjar bli arg och galen.
20 min: känns som man pluggat i 1 h och man är arg för att det inte går nått bra och man fattar inte vad man gör.

 

 

Här tar det stopp för oss adhd människor. Vad ni än gör stör aldrig någon adhd människa som pluggar. För gör ni det ja då går man från 5 minuter till 20 minuter direkt. Man får börja om.

Så har ni ett barn med adhd som sitter och pluggar för en gång skull. Vad ni än gör var inte så dåliga föräldrar att ni mitt uppe i pluggande kommer och skriker ‘kom det är middag’. Gör ni det är nog pluggandet kört för stunden och säkert resten av dagen. Och skit i ifall man sitter och pluggar mitt i natten.

Personligen kan ja koncentrera mig bättre mitt i natten när min sambo sover, då pluggar jag bäst eller precis innan han ska komma hem. Så klaga inte när vi pluggar och skit i vad klockan är var glad att vi orkar koncentrera oss på att plugga för den stunden istället.
Låt oss vara ifred när vi pluggar lägg er inte i om ni ser vi pluggar. Kom inte smygandes och titta vad vi gör. Det gör mig galen iallafall. Knacka inte på dörren och fråga hur det går. Gör ni det så är det ett störningsmoment och hjärnan fuckar ur. ‘

När vi pluggar kommer det alltid gå upp och ner ena sekundet kan man koncentrera sig, nästa sekund går det inte. Så är skitsvårt att veta hur pluggandet ska gå från stund till stund, man får chansa och hoppas man orkar plugga.

Lär er att ni kommer märka när det inte går bra(inte kan koncentrera oss längre) på ett mer tydliga sätt te.x.:

 • Som att skolböckerna åker i väggen
 • pennorna flyget
 • slår på tangentbordet
 • svärord
 • saker flyger
 • gråter
 • man fastnar i en uppgift en längre tid.
 • hakar upp sig på det man håller på med.
 • Man är uppkäftig och otrevlig
 • kan inte sitta still
 • Går och gör något annat…..målar naglarna kanske

Glöm inte att berömma oss! Även för minsta lilla vi gör, spela roll om det har gått 5 timmar och vi har kommit på vad man ska skriva och skrivit en mening. Till skillnad från er normala så har vi redan exakt i huvudet vad vi vill skriva, allt är redan uppmålat i huvudet som bilder. Var vi ska skriva om och vad det ska handla om. Men är svårt att få ut det på papper så ha tålamod med att det tar lite tid.

Sitta vid datorn och plugga är skönt för när man inte orkar koncentrera sig längre så kan man byta fönster till facebook, skype eller nått annat kul, för en stund. Sen när man pillat där en litet tag så brukar jag orka plugga mer sen. Så funkar jag iallafall. Samma på föreläsningar i skolan och på lektionerna är perfekt att kunna sitta och halvpilla på facebook samtidigt för att orka lyssna.

Så bli inte lack på ett barn om den pillar på facebook när den pluggar vid datorn. Men se gärna till så man inte fastnar där, för det är lätt hänt.

Men kommer bli skitbra när det är klart för vi adhd människor är BÄST. Vi gör inte någonting halvbra utan skitbra. Det är allt eller inget. Vi pluggar på vårt sätt.

 

TIMSTOCK ÄR ETT BRA HJÄLPMEDEL NÄR MAN PLUGGAR


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Hjälpmedel, Medicin, Mina funderingar och tankar. | Tagged , , , , | Leave a comment

Pennor med färg som går att sudda bort från PILOT

image

Älskar de här pennorna från märket heter PILOT. Är ett måste när man ska plugga. De är från pilot och kostar mellan 30:- och 40:- st. Dyrt men det är det värt. Till den blåa pennan med vanlig spets finns det påfyllning att köpa, köpte på Akademibokhandeln då kostade 3 st/69:-. Överstrykningspenna går att sudda från PILOT och den vanliga penna. specialsuddet de har sitter på toppen av pennan men tar aldrig slut.

Fett bra då man aldrig ser vad det står med blyerts när man skrivit. Inget sudd att slarva bort mer, bara en svindyr penna! en grej mindre att slarva bort.

Bläck kan man inte sudda när man skriver fel, men man vad det står iallafall till skillnad från blyerts. Så därför är de här pennorna bäst, syns vad det står och går att sudda! På vanlig pennan är den ljusblåa färgen bäst, som pennan på bilden. Och på överstrykningspenna är den rosa färgen bäst.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Posted in ADHD, Atypisk Autism, Dampelina Testar, Hjälpmedel, Skola, Tips och Råd | Tagged , , , , , , , , , , , , | 1 Comment