Tag Archives: riksförbundet attention

Unga vuxna

image

”Ung vuxen 18-30 med ADHD? Delta i fokusgruppsintervju!

fredag, 20 januari 2012 23:01
E-postSkriv ut

Attention har ett nytt projekt som vänder sig till unga vuxna med ADHD. Projektet bjuder nu in till en workshop där du mellan 18-30 år med ADHD kan komma och dela med dig av vad som inte funkar i vardagen och vad som funkar bra.

Tid och plats
Dag:
 Tisdag 24 januari kl 16.30-18.00

Plats: Riksförbundet Attentions kansli, Förmansvägen 2 i Årstadal, Stockholm
Du hittar hit genom att ta tunnelbanan till Liljeholmen och där byta till tvärbanan mot Sickla udde och åka en hållplats, till hållplats Årstadal.
Som tack för hjälpen bjuder vi på fika och två biobiljetter. Din röst är viktig!

Inresserad? 
Kontakta projektledaren Malena Ranch: malena.ranch@attention-riks.se

 

Var på en workshop på attention kansli i Stockholm. Marlena och hon den andra hade jag tydligen träffat på ordförandeseminariet i linköping men det kom ja så klart inte ihåg. Eller snarare att jag inte kände igen dom för brukar inte känna igen folk.

På Workshoppen var det jag och 4-5 tjejer till, inte en enda kille det var lite tråkigt. Men var kul att träffa andra tjejer som oxå hade ADHD så man kände ju igen sig. Workshoppen höll på mellan 16.30 till 19.00 ungefär. Satt och pratade om ADHD då och hur man kan komma ut med information till unga vuxna med ADHD. Eller som inte fått någon diagnos än. Pratade om vilka problem man kan ha och hur man har löst de problemen. Vad det finns för hjälpmedel och hur de kan hjälpa andra unga vuxna med ADHD. Sen lite annat fast mitt minne är ju som det är.

Mer info om unga vuxna:  http://www.attention-riks.se/index.php/unga-vuxna-projektet.html

Sa att jag gärna kunde vara med och hjälpa till för tycker det är SKITKUL.  Och man mår bra av att hjälpa andra människor speciellt om man själv vart i en sån situation. Hjälpa till på attention och delta i olika aktiviteter te.x.Vara tonåring, ha ett jävla humör, utbrott för inget, dåliga betyg, jämt komma försent till skolan och inte fatta varför.

Sen alla underbara, ärliga NPF människor. Man känner sig så trygg och hemma, man kan vara sig själv, man blir accepterad för den man är, inte massa sociala krav och hur man ska bete sig enligt alla normer. Finns så mycket grymma NPF människor, som är så bra på så otroligt mycket saker. Därför är det så bra att Attention UNG finns.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Bilder från Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011 och lite kommentarer till bilderna. Får se när jag orkar skriva lite mer om hur kul det va! fast helt innan jag glömmer bort va vi gjorde.

image

Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping. Hade skitkul och var kul att prata om ungdomsprojektet och träffa alla andra människor.

image

Boken vi fick från Ungdomsprojektet. Har bläddrat lite i den och hitta lite citat sen intervjuerna vi gjorde.

imageMin namnskylt! Stolt bärare hur grymt som helst, men dokumentärfilmen var bäst!

imageHotellrum! dubbelrum med barkar. Var dock kallt fattade inte riktigt hur man satte på värmen. Duschen var oxå lite konstig stod i cirka 10 minuter för att fatta hur an bytte rån badkarskranen till duschen.

imageTäckena var jättekalla men sjukt gött med dubbelsäng. Kunna säcka ut sig och ta upp hela sängen. Hotellsängar brukar vara hårda, fast inte värre än sängen hem.

imageFet TV… tror något gick fel där, var något de glömde.

imageVi från Ungdomsprojektet blir tackade i boken!

image

Min tröja i bakgrunden. Är meningen vi ska ah dom på Ungdomsverksamheten när vi ledar grupper tillsammans vi ledare. Tydligt och bra och de testpiloterna som är med slipper lära sig våra namn vilket jag brukar suga på iallafall. Namnskylt hade alla på sig, glömde sätta på mig den på Söndag men folk kände igen oss ändå. var nog för att det gick så bar på Lördag att berätta om ungdomsprojektet. tror jag aldrig fått så mycket beröm på vääääääääldigt länge så kändes sjukt bra. VI kunde inte ha gjort det ensamma! Vi var helt grymma helt enkelt! Hade mitt ADHD halsband på mig oxå som aj fick av morsan när ja fyllde 20 år förra året.

image

Lunchen vi åt på Lördag eller middag MINNS INTE, det va gott iallafall!

imageUnderhållning på kvällen av en trollkarl.

imageTrollkarl gillade dock inte att jag och Fernando satte oss på sidan av scenen, vi ville ju bara se HUR han gjorde när han trollade men det gillade han dock inte tror ja, Fast var kul ändå!

imageKort på alla som satt och blev underhållna. Kommer aldrig glömma bort när en i publiken skulle välja ett kort och trollkarl sen skulle visa vilket kort han valde! Trollkarl tror ja inte visste riktigt vad han gav sig in på med massa Asbergare i vårt sällskap. Det var kul däremot!

imageBild från Söndag den 2 oktober från något av seminarierna.

image

Samma bild fast lite mer människor.

image

Kopia ungefär.

image

Attention Luleå-Boden berättar om Tjejgruppen powergirlz. Min ”dampboll” och diktafon i bilden. Utan min lilla dampboll (småkompisar)så skulle ja absolut inte kunna sitta still. Men var intressant seminarier så funkade rätt bra. och diktafonen för att min minne suger!

image

En till bild.

image

Fernandos halsband som han fick. Bra present vi fick! Fernando fick det nya adhd halsbandet med ringar och jag fick ADHD hjärtat som tack för vi vart där och berätta om ungdomsprojektet.

imageHalsband igen, är det nyaste adhd halsbandet finns att köpa på attentions webbshopp.

image

En till bild på adhd halsbandet från pilgrim.

image

Mitt ADHD hjärta halsband jag fick. Jag och Fernando blev sjukt glada!

imagetack igen!

imageSuddig bild på adhd halsbandet men har kvar bilden, fast enbart för att irritera er!

imagevar massa berlocker med till adhd hjärtat. Sen en lång silverkedja som inte var adhd vänlig för ja fattade aldrig hur ja skulle få på mig den eller vart på kroppen den skulle vara. berlockerna var ett träd, en blomma och en ängel!

imageBästa bilden på ADHD hjärtat! jättefint! är superdupermega GLAD.

imageBild från Stationen på Söndag, vi sitter och väntar på tåget.

imageNästan likadan bild. Nicole och Fernando med Ledartröjan.

image

En till bild. Gillar inte att ta bort bilden så lägger jämt upp allt.

image

Fin bild 🙂

image

Nicole ser förskräckt ut.

image

Dricker cola. var segt att sitta och vänta i EN TIMME. I ADHD tid är detta 2-3 timmar. Fast vi hade ju varandra att babbla med så gick rätt fort ändå.

imageBild från Linköpng tågstation.

imageCitat från boken vi fick. Citat från intervjuerna som kommer i en porträttbok som kommer finnas att köpa.

Mitt var: ”tro på er själva, ge inte upp fast det går åt helvete ibland”

image

Mer citat från intervjuerna gulligt att de kom med i boken.

Mitt citat: JA DET MINNS JAG INTE! förvånad? nej.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Event | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Attention nr 4 2011

 !attention nr 4 2011

 

Jag är med i Riksförbundet Attentions medlemstidning i enintervju/artikel om hjälpmedel ! på sida 15. Ja skulle kunna ta kort på det och posta, MEN bättre om ni köper den så stöder ni Riksförbundet Attention! 25 spänn bara! Ni kan läsa tidningen på nätet i en av länkarna.

KÖP————> Attention nr 4 2011 – attention.

LÄS GRATIS—> Attention nr 4 2011

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Mode | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jag längtar till… Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping

Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping

image

Åka på Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping! Längtar ska bli grymt kul! babbla om ungdomsprojektet! dock bara i 5 min men alltid nått 🙂 Men man vet man har gjort något bra iallafall. Gratis resa, mat och hotell gentemot att babbla i 5 min ungefär. Vill ha Löööööööööööördag nu! Ska bli kul att babbla i 5 min! Hoppas det är massa människor oxå! Då menar ja MASSOR! desto fler människor desto bättre!

Tåget från centralen går 07.20 eller vad det va….tidigt och bra INTE! men ska bli skitkul ändå så ja bryr mig inte!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

ADHD halsband med tre smycken från attention

Ett ADHD smycke från pilgrim finns att köpa på Riksförbundet Attentions hemsida. Vill ha! fast har redan ett adhd smycke från pilgrim och det är den med bollen. Nice att sitta och pilla på.  Bra att sitta och pilla på något för oss dampbarn haha.

http://webbutik.attention-riks.se/product.html/adhd-halsband-med-tre-smycken#.ToHLQGXqSCo.twitter    finns att köpa där. Kolla in bollen oxå 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Smycken | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment