Tag Archives: smycke

Autism asbergers halsband

20130117-170520.jpg

Superfint smycke med den blå handgjorda pärlan. mycket noggrant gjort halsband (man märker att det är en Asbergare som gjort halsbandet). Jättefint verkligen älskar det. är kul att det finns ett halsband för autism oxå eftersom jag har diagnosen atypisk autism. Halsbandet tycker jag står för både Asbergers och autism. Så bägge de grupperna kan bära smycket. men självklart så kan andra bära det oxå.
Text om halsbandet: Till en början fanns det bara ett halsband med pärlor på. Men när Gunilla fick veta att hon hade diagnosen asperger blev hon stolt för hon fick veta vad som hon alltid har undrat över. Pusselbitarna la alltså på plats. Så idén till att göra ett smycke växte fram och Gunilla fick reda på att pusselbiten är en symbol för diagnosen autism. Hon ville då sätta ihop Anders pärla med hennes pusselbit. De bestämde sig för att göra ett halsband med en blå pärla och en pusselbit. Den blåa pärla ska stå för det autistiska och pusselbiten är en symbol för diagnosen autism. 
Attentions riksförbund har en egen hemsida och på den sidan har dom en webbutik. I den butiken kan man köpa allt från faktablad om olika NPF diagnoser till olika halsband som finns. De halsband som finns är adhd och asperger halsband. De som har gjort halsbandet var Anders Carlsson och Gunilla Carlsson.
Halsbandet kallas för stolt. 
pris: 200:-

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Atypisk Autism, Smycken | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Bilder från Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011 och lite kommentarer till bilderna. Får se när jag orkar skriva lite mer om hur kul det va! fast helt innan jag glömmer bort va vi gjorde.

image

Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping. Hade skitkul och var kul att prata om ungdomsprojektet och träffa alla andra människor.

image

Boken vi fick från Ungdomsprojektet. Har bläddrat lite i den och hitta lite citat sen intervjuerna vi gjorde.

imageMin namnskylt! Stolt bärare hur grymt som helst, men dokumentärfilmen var bäst!

imageHotellrum! dubbelrum med barkar. Var dock kallt fattade inte riktigt hur man satte på värmen. Duschen var oxå lite konstig stod i cirka 10 minuter för att fatta hur an bytte rån badkarskranen till duschen.

imageTäckena var jättekalla men sjukt gött med dubbelsäng. Kunna säcka ut sig och ta upp hela sängen. Hotellsängar brukar vara hårda, fast inte värre än sängen hem.

imageFet TV… tror något gick fel där, var något de glömde.

imageVi från Ungdomsprojektet blir tackade i boken!

image

Min tröja i bakgrunden. Är meningen vi ska ah dom på Ungdomsverksamheten när vi ledar grupper tillsammans vi ledare. Tydligt och bra och de testpiloterna som är med slipper lära sig våra namn vilket jag brukar suga på iallafall. Namnskylt hade alla på sig, glömde sätta på mig den på Söndag men folk kände igen oss ändå. var nog för att det gick så bar på Lördag att berätta om ungdomsprojektet. tror jag aldrig fått så mycket beröm på vääääääääldigt länge så kändes sjukt bra. VI kunde inte ha gjort det ensamma! Vi var helt grymma helt enkelt! Hade mitt ADHD halsband på mig oxå som aj fick av morsan när ja fyllde 20 år förra året.

image

Lunchen vi åt på Lördag eller middag MINNS INTE, det va gott iallafall!

imageUnderhållning på kvällen av en trollkarl.

imageTrollkarl gillade dock inte att jag och Fernando satte oss på sidan av scenen, vi ville ju bara se HUR han gjorde när han trollade men det gillade han dock inte tror ja, Fast var kul ändå!

imageKort på alla som satt och blev underhållna. Kommer aldrig glömma bort när en i publiken skulle välja ett kort och trollkarl sen skulle visa vilket kort han valde! Trollkarl tror ja inte visste riktigt vad han gav sig in på med massa Asbergare i vårt sällskap. Det var kul däremot!

imageBild från Söndag den 2 oktober från något av seminarierna.

image

Samma bild fast lite mer människor.

image

Kopia ungefär.

image

Attention Luleå-Boden berättar om Tjejgruppen powergirlz. Min ”dampboll” och diktafon i bilden. Utan min lilla dampboll (småkompisar)så skulle ja absolut inte kunna sitta still. Men var intressant seminarier så funkade rätt bra. och diktafonen för att min minne suger!

image

En till bild.

image

Fernandos halsband som han fick. Bra present vi fick! Fernando fick det nya adhd halsbandet med ringar och jag fick ADHD hjärtat som tack för vi vart där och berätta om ungdomsprojektet.

imageHalsband igen, är det nyaste adhd halsbandet finns att köpa på attentions webbshopp.

image

En till bild på adhd halsbandet från pilgrim.

image

Mitt ADHD hjärta halsband jag fick. Jag och Fernando blev sjukt glada!

imagetack igen!

imageSuddig bild på adhd halsbandet men har kvar bilden, fast enbart för att irritera er!

imagevar massa berlocker med till adhd hjärtat. Sen en lång silverkedja som inte var adhd vänlig för ja fattade aldrig hur ja skulle få på mig den eller vart på kroppen den skulle vara. berlockerna var ett träd, en blomma och en ängel!

imageBästa bilden på ADHD hjärtat! jättefint! är superdupermega GLAD.

imageBild från Stationen på Söndag, vi sitter och väntar på tåget.

imageNästan likadan bild. Nicole och Fernando med Ledartröjan.

image

En till bild. Gillar inte att ta bort bilden så lägger jämt upp allt.

image

Fin bild 🙂

image

Nicole ser förskräckt ut.

image

Dricker cola. var segt att sitta och vänta i EN TIMME. I ADHD tid är detta 2-3 timmar. Fast vi hade ju varandra att babbla med så gick rätt fort ändå.

imageBild från Linköpng tågstation.

imageCitat från boken vi fick. Citat från intervjuerna som kommer i en porträttbok som kommer finnas att köpa.

Mitt var: ”tro på er själva, ge inte upp fast det går åt helvete ibland”

image

Mer citat från intervjuerna gulligt att de kom med i boken.

Mitt citat: JA DET MINNS JAG INTE! förvånad? nej.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Event | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

ADHD halsband med tre smycken från attention

Ett ADHD smycke från pilgrim finns att köpa på Riksförbundet Attentions hemsida. Vill ha! fast har redan ett adhd smycke från pilgrim och det är den med bollen. Nice att sitta och pilla på.  Bra att sitta och pilla på något för oss dampbarn haha.

http://webbutik.attention-riks.se/product.html/adhd-halsband-med-tre-smycken#.ToHLQGXqSCo.twitter    finns att köpa där. Kolla in bollen oxå 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Smycken | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment