Tag Archives: svt

Dokumentär om te på SVT

 

 

En dokumentär om te. den sändes den 27 januari på SVT. men hittade den på SVtplay.se när jag kollade runt efter nya dokumentärer att se. Dokumentären ingår i samlingsnamnet Globala drycker som serien heter. De andra 3 dokumentärerna handlar om kaffe, mjölk och vatten. Jag älskar te så blev as glad. En dokumentär om Te, kan det bli bättre? JAAA^^  .

 

Om programmet:

Handlar bland annat om Darjeelingte en hel del. Är ca 1000 arbetare som jobbar med att plocka det magiska teet och produceras mellan 40-60 kg per år. är ett eftertraktat jobb men dåligt betalt och många kvinnor som jobbar med att plocka te. Ett fint hedersuppdrag skulle jag kalla det. Stolta ska de va de som jobbar med att plocka te tycker jag. Är ett dyrt men rätt så eftertraktat te. Det heter darjeelingte för att i bergen där det odlas heter så. Finns mycket förfalskningar på marknaden berättar de oxå. man brukar även kalla det ”Ternas Champagne”. För att det inte finns så mycket va det, har en speciell smak och dyrt.

Men låt aldrig din katt smaka eller äta på några teblad. För de är giftigt för våra älsklingar. Fast vi tycker det är gött!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Dryck, Tv serier, Video | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

UR följer unga med NPF

I fotbollslaget Gränssprängarna har alla spelare NPF – i januari kan du följa dem på SVT.

I sex program  får vi lära känna ett gäng fotbollsspelande tjejer och killar med ADHD, Asperger och autism. De berättar öppenhjärtigt om sina drömmar, bekymmer, glädjeämnen och relationer. Om sina funktionsnedsättningar, framgångar och motgångar.

Lagledarna Göran Djusberg och Mia Lindgren vet hur man kan hjälpa personer med koncentrationssvårigheter, bristande tidsuppfattning, överaktivitet och impulsivitet. De har skapat en laganda som gör att alla känner att de duger. Genom empati, glädje och en enorm vilja har de fått ungdomarna att växa och tro på sin egen förmåga.

– En stor del av det här laget har alltid fått veta att de är sämst; sämst i skolan, sämst i idrott, de har alltid varit sämst. Aldrig har det varit någon som sagt: ”Gud vad ni är bra!” Men vi försöker hela tiden att få dem att själva känna att ”vi är faktiskt duktiga på det vi håller på med”, säger Göran Djusberg,

Det är ett företag som heter Teamwork AB som för Utbildningsradions räkning gjort tv-serien som består av 6  halvtimmes program.

Programmen sänds i SVT2 onsdagar kl 20.30 och med repris fredagar kl 14.30 i samma kanal med start den 18 januari.

 

http://www.attention-riks.se/index.php/174-nyheter/360-svt-foljer-unga-med-npf.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Tv serier | Tagged , , , , , | Leave a comment

Svårt att hantera barnbarn med ADHD

En pedagog som pratar kort om ADHD. Berättar om hur farmor, mormor, farfar och morfar ska hantera sina barnbarn och barn med ADHD. Eftersom hon tycker de saknas kunskap hos dem. Hennes liknelse med Emil i Lönneberga är bra! Videon är från SVTplay.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Nyheter | Tagged , , , , , , | Leave a comment