Tag Archives: tee

Köpt hårfärg och te.

image

Har äntligen hittat Hallon och grädd te som jag letat efter i ett halvår. Köpte det i hötorgshallen när jag träffade kontaktpersonen. Hittade det av en slump för hon ville in dit och kolla om de hade färska jalapenios. Sen kom jag på att jag ville kolla om de sålde te där oxå. Det gjorde dom, blev så glad för.jag.hittade.Hallon och grädd te! För har bara hittat Hallon och grädde te i påsar och inte som löste som jag vill ha.

Var till Blue Fox sen som ligger på en tvärgata till drottninggatan. Köpte toning till håret. Toning heter direction och köpte färgen ”Fire”.

Köpte en färgpensel på Åhléns för 15:- så det ska.bli lite lättare att ta i färgen. Hade en annan pensel förut som var liten och jättesmal så gick inte lika fort och svårare att få jämnt.

Men nu kommer mitt hår bli ännu bättre, och kommer få i färgen snabbt. Gäller bara att kamma genom håret efter. Då blir det ett jämnt och snyggt resultat och ser proffsigt ut. Lärde mig det av Tanya, tack igen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Dryck, Hår, Shoppat | Tagged , , , , , , , , | 1 Comment

Dokumentär om te på SVT

 

 

En dokumentär om te. den sändes den 27 januari på SVT. men hittade den på SVtplay.se när jag kollade runt efter nya dokumentärer att se. Dokumentären ingår i samlingsnamnet Globala drycker som serien heter. De andra 3 dokumentärerna handlar om kaffe, mjölk och vatten. Jag älskar te så blev as glad. En dokumentär om Te, kan det bli bättre? JAAA^^  .

 

Om programmet:

Handlar bland annat om Darjeelingte en hel del. Är ca 1000 arbetare som jobbar med att plocka det magiska teet och produceras mellan 40-60 kg per år. är ett eftertraktat jobb men dåligt betalt och många kvinnor som jobbar med att plocka te. Ett fint hedersuppdrag skulle jag kalla det. Stolta ska de va de som jobbar med att plocka te tycker jag. Är ett dyrt men rätt så eftertraktat te. Det heter darjeelingte för att i bergen där det odlas heter så. Finns mycket förfalskningar på marknaden berättar de oxå. man brukar även kalla det ”Ternas Champagne”. För att det inte finns så mycket va det, har en speciell smak och dyrt.

Men låt aldrig din katt smaka eller äta på några teblad. För de är giftigt för våra älsklingar. Fast vi tycker det är gött!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Dryck, Tv serier, Video | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

HALLONBLADSTE

HALLONBLADSTE

Måste rekommendera hallonbladstee mot mensvärk funkar SKITBRA!

  1. Häll på kokande vatten.
  2. Låt det dra i ca 10-15 minuter.
  3. Drick!

Prövade hallonbladstee för 1 ½ år sen efter att ha läst på nätet att det ska funka mot mensvärk. Och det gjorde det! var skeptisk efter atta ha läst om det, men bestämda mig för att pröva, för var så trött på att äta massa piller vid mens. Tänkte att något tee kan aldrig göra någon skada, man kan ju alltid pröva och se om det funkar.

Ibland funkar det till och med bättre än massa piller och CITODON. Då är det bra! Har prövat en hög med piller mot mensvärken för det gör så jävla ont. Skulle kunna räkna upp alla men det skulle bar se dumt ut. En typisk sån där onödig grej ja kan lägga på hjärnan

Får äta Citodon och Diklofenak mot min mensvärk, en helt vanlig mens. Men hallonbladste är SÅ JÄVLA BRA så ibland funkar det t.o.m. bättre än att trycka i sig massa äckelpiller mot mensvärken. Hallonbladstee brukar funka, det är underbart! Men är inte alla gånger det funkar men överlag så funkar det bra.

Så skulle hellre rekommendera alla ni som knaprar alvedon och allt annat mot mensvärken att pröva hallonbladstee. Inge biverkningar och man slipper piller! för äta massa piller är inge bra för någon.

Brukar tvinga mig att dricka hallonbladste de där gångerna som varken citodon eller diklofenak funkar och man bara ligger och vrider på sig i sängen. och POFF så är det som någon kommer och trollar och mensvärken är borta! Så bra är hallonbladstee!

Teet är inte äckligt eller något smakar lite som grönt tee/örttee.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Dryck, Medicin | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment