Tag Archives: tips

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Bilder från Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011 och lite kommentarer till bilderna. Får se när jag orkar skriva lite mer om hur kul det va! fast helt innan jag glömmer bort va vi gjorde.

image

Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping. Hade skitkul och var kul att prata om ungdomsprojektet och träffa alla andra människor.

image

Boken vi fick från Ungdomsprojektet. Har bläddrat lite i den och hitta lite citat sen intervjuerna vi gjorde.

imageMin namnskylt! Stolt bärare hur grymt som helst, men dokumentärfilmen var bäst!

imageHotellrum! dubbelrum med barkar. Var dock kallt fattade inte riktigt hur man satte på värmen. Duschen var oxå lite konstig stod i cirka 10 minuter för att fatta hur an bytte rån badkarskranen till duschen.

imageTäckena var jättekalla men sjukt gött med dubbelsäng. Kunna säcka ut sig och ta upp hela sängen. Hotellsängar brukar vara hårda, fast inte värre än sängen hem.

imageFet TV… tror något gick fel där, var något de glömde.

imageVi från Ungdomsprojektet blir tackade i boken!

image

Min tröja i bakgrunden. Är meningen vi ska ah dom på Ungdomsverksamheten när vi ledar grupper tillsammans vi ledare. Tydligt och bra och de testpiloterna som är med slipper lära sig våra namn vilket jag brukar suga på iallafall. Namnskylt hade alla på sig, glömde sätta på mig den på Söndag men folk kände igen oss ändå. var nog för att det gick så bar på Lördag att berätta om ungdomsprojektet. tror jag aldrig fått så mycket beröm på vääääääääldigt länge så kändes sjukt bra. VI kunde inte ha gjort det ensamma! Vi var helt grymma helt enkelt! Hade mitt ADHD halsband på mig oxå som aj fick av morsan när ja fyllde 20 år förra året.

image

Lunchen vi åt på Lördag eller middag MINNS INTE, det va gott iallafall!

imageUnderhållning på kvällen av en trollkarl.

imageTrollkarl gillade dock inte att jag och Fernando satte oss på sidan av scenen, vi ville ju bara se HUR han gjorde när han trollade men det gillade han dock inte tror ja, Fast var kul ändå!

imageKort på alla som satt och blev underhållna. Kommer aldrig glömma bort när en i publiken skulle välja ett kort och trollkarl sen skulle visa vilket kort han valde! Trollkarl tror ja inte visste riktigt vad han gav sig in på med massa Asbergare i vårt sällskap. Det var kul däremot!

imageBild från Söndag den 2 oktober från något av seminarierna.

image

Samma bild fast lite mer människor.

image

Kopia ungefär.

image

Attention Luleå-Boden berättar om Tjejgruppen powergirlz. Min ”dampboll” och diktafon i bilden. Utan min lilla dampboll (småkompisar)så skulle ja absolut inte kunna sitta still. Men var intressant seminarier så funkade rätt bra. och diktafonen för att min minne suger!

image

En till bild.

image

Fernandos halsband som han fick. Bra present vi fick! Fernando fick det nya adhd halsbandet med ringar och jag fick ADHD hjärtat som tack för vi vart där och berätta om ungdomsprojektet.

imageHalsband igen, är det nyaste adhd halsbandet finns att köpa på attentions webbshopp.

image

En till bild på adhd halsbandet från pilgrim.

image

Mitt ADHD hjärta halsband jag fick. Jag och Fernando blev sjukt glada!

imagetack igen!

imageSuddig bild på adhd halsbandet men har kvar bilden, fast enbart för att irritera er!

imagevar massa berlocker med till adhd hjärtat. Sen en lång silverkedja som inte var adhd vänlig för ja fattade aldrig hur ja skulle få på mig den eller vart på kroppen den skulle vara. berlockerna var ett träd, en blomma och en ängel!

imageBästa bilden på ADHD hjärtat! jättefint! är superdupermega GLAD.

imageBild från Stationen på Söndag, vi sitter och väntar på tåget.

imageNästan likadan bild. Nicole och Fernando med Ledartröjan.

image

En till bild. Gillar inte att ta bort bilden så lägger jämt upp allt.

image

Fin bild 🙂

image

Nicole ser förskräckt ut.

image

Dricker cola. var segt att sitta och vänta i EN TIMME. I ADHD tid är detta 2-3 timmar. Fast vi hade ju varandra att babbla med så gick rätt fort ändå.

imageBild från Linköpng tågstation.

imageCitat från boken vi fick. Citat från intervjuerna som kommer i en porträttbok som kommer finnas att köpa.

Mitt var: ”tro på er själva, ge inte upp fast det går åt helvete ibland”

image

Mer citat från intervjuerna gulligt att de kom med i boken.

Mitt citat: JA DET MINNS JAG INTE! förvånad? nej.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Event | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Autism, Asperger, HFA och autismspektrumstörning – relationstips (och vänner)

Relationstips vid autismspektrumstörning

 

Här kommer några tips för folk som har ett förhållande där partnern har någon form utav mer högfungerande autism. En del råd funkar även när det gäller vänskap.

1.) Även om folk med autism känner kärlek/ömhet för andra så prioriterar de kanske inte relationer lika högt som personer utan autism. Så om din autistiska partner hellre vill vara själv än med dig betyder det nödvändigtvis inte att personen inte bryr sig om dig.

2.) Att visa att man älskar någon genom ömhetsbetygelser (kramar, ord etc) är någon som kan vara svårt för någon med autism. Istället kan personen visa det genom mer praktiska saker som att till exempel köpa något personen tror att partnern vill ha (partnern kanske inte alltid vill ha det personen med autism köpt, men tänk istället på att den autistiska personen faktiskt försökt så gott h*n kan med att visa att h*n älskar dig.)

3.) En person med autism behöver sin ensamtid. Låt h*n få det medan du går och shoppar, träffar kompisar eller liknande.

4.) Personer med autism har oftast ett specialintresse som h*n gärna pratar om. Försök att vara intresserad som partner, men var noga med att visa när du inte längre är intresserad då personen med autism kan ha svårt att uppfatta det. Men vem vet h*n specialintresse kommer kanske fascinera dig med.

5.) Visst har en person med autism flera svagheter när det gäller relationer, men tänk på alla styrkor h*n har. Till exempel: trohet, ärlighet, udda humor och organisationsförmåga.

6.) En person med autism är oftast socialt och emotionellt omogen och mognar oftast saktare än andra. Så tänk på detta när du anser att personen med autism överreagerar. Försök att på ett så lättförståeligt sätt som möjligt visa hur du ser på situationen och försök komma fram till lösningar och hur man bör bete sig i fall att situationen händer igen.

7.) Sinnesintryck är nått personer med autism brukar ha problem med. Bara för att ett ljud, en lukt, en smak etc inte stör dig så kan den störa personen med autism och faktiskt göra fysiskt ont.

8.) Eftersom en person med autism kan ha svårt att instinktivt veta det sociala och emotionella behovet för sin partner bör partnern klart och tydligt tala om vad den behöver inom detta område, till exempel: ”Jag behöver få höra att du älskar mig minst en gång i veckan.”. Hur tydligt man bör förklara är såklart olika från person till person.

9.) Kom ihåg att det är okej att känna sig frustrerad på din autistiska partner. Ta en minisemester för dig själv om du känner dig för uttröttad. Samma sak gäller för personen med autism, det är okej att känna sig frustrerad över att man inte alltid förstår och även där ta en minisemester om relationen känns för jobbig.

10.) Försök att fokusera på att berömma din autistiska partner för det bra h*n gör istället för att kritisera h*n för det dåliga.

11.) Att göra lister över saker som ska ske, regler, gemensamma och egna aktiviteter och liknande gör förhållandet lättare. Ett schema över matlagning, disk, tvätt och liknande är nästan ett måste för att ett förhållande ska fungera.

12.) För många med autism fungerar ett särbo-förhållande bäst och det är inget att skämmas för. Alla förhållanden har sina egna strategier för att fungera. Och ja man kan vara gifta utan att bo ihop.

13.) Försök att ta reda på så mycket fakta som möjligt om autism/asperger. Det finns även bra spelfilmer om det, till exempel: Adam, Mozart och Valen och Snow Cake.

 

Våga fråga din autistiska partner om det är något du inte förstår! Prata inte i gåtor!

Vi vill hellre ha ett JA eller ett NEJ än en KANSKE! tydliga och ärliga svar!

 

Källa: http://chenjiringu.wordpress.com/2011/10/04/aspergerhfa-relationstips/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Posted in ADHD, Atypisk Autism | Tagged , | 2 Comments

Attention nr 4 2011

 !attention nr 4 2011

 

Jag är med i Riksförbundet Attentions medlemstidning i enintervju/artikel om hjälpmedel ! på sida 15. Ja skulle kunna ta kort på det och posta, MEN bättre om ni köper den så stöder ni Riksförbundet Attention! 25 spänn bara! Ni kan läsa tidningen på nätet i en av länkarna.

KÖP————> Attention nr 4 2011 – attention.

LÄS GRATIS—> Attention nr 4 2011

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Mode | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Fuska INTE på Wordfeud med Scropple

 

jag hatar ordspel. För det går aldrig! hjärnan hänger aldrig med och man kommer aldrig på några ord. Med likt förbannad så ska ja sitta och spela Wordfeud fast nu har ja smått gett upp eftersom ja förlorar nästan varje gång. Så nu har ja börjar småfuska! Fast skulle inte kalla det fuska utan som en liten hjälp på traven. Lite extrahjälp helt enkelt. Hur man vinner lite lättare i Wordfeud utan att fuska. Bara ett länktips till SCROPPLE helt enkelt.

Åååå nej jag älskar inte spelat ja hatar det för det går inte!

http://www.scropple.com/    <——————-EXTRAHJÄLP TILL WORDFEUD

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in Tips och Råd | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments