Tag Archives: ungdomsprojektet

Jag är med i en film

 

Det var jättekul att spela in filmen och få gå ledarskapsprogrammet man lärde sig mycket. NVC och lösningsfokus som vi lärde oss är skitbra metodet för att få en grupp att fungera, så simpelt och självklart att använda sig av och man lär sig mer och mer.

Filmen visades även på Attentions Ordförandeseminarium i Linköping i Oktober som jag var med på fått massa beröm. Så dragit slutsatsen att vi helt enkelt är bäst. var först när jag såg filmen som jag insåg att ”JAG KAN INTE SITTA STILL”. Inte förens då förstod jag att det var sådär mycket som ja rörde på mig, trodde det inte va så mycket men haha.

Är ännu roligare att vi som gick ledarskapsprogrammet har fått fortsätta att leda olika aktiviteter med ungdomar med NPF. Känns bra att man gör något för andra och som man själv blir superglad av. Få träffa andra utan att behöva anstränga sig att vara normal.

 

”I filmen ”från deltagare till ledare” får vi följa ett gäng ungdomar med NPF, ADHD, Aspergers syndrom och Tourette som tidigare själva deltagit i Attention UNGs aktiviteter (Testpiloterna).
Vi får följa dem när de planerar, organiserar och slutligen leder en egen grupp med unga som har egen funktionsnedsättning. Ungdomarna har under 10 veckor gått Attention UNGs ledarskapsutbildning och nu är det dags att ta steget att leda andra. Filmen varvas med kommentarer från bla barnneurolog Urban Liejon, psykolog Michael Hjert och Malin Bernt från Stockholms stads idrottsförvaltning, som ger sina perspektiv på NPF, funktionsnedsättning och fritid.

Vi hoppas att denna dokumentär skall inspirera andra unga med eller utan NPF, väcka nyfikenhet och visa vad som är möjligt med stöd och vilja.

Vi hoppas även att filmen ska även väcka en nyfikenhet kring de metoder vi valt att arbeta utifrån, Nonviolent Communication NVC och Lösningsfokus, samt ge en inblick i hur det är att vara ung och leva med Asperger, ADHD och Tourettes syndrom.

Stort tack till våra fantastiska ungdomsledare, ni berör så många!

Mer info på www.attention-ung.se

Om filmen på Attentions hemsida.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Film, Video | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Jag är med i Attentions Porträttboken

Jag är med i ”Porträttboken” är ett snyggt kort på mig och sen en intervju på ett A4 ungefär. KÖP!

 

Porträttboken

”Vad händer om man låter en grupp ungdomar med NPF testa fritidsaktiviteter tillsammans? Attentions Ungdomsprojekt har sammanfattat tre års framgångsrik verksamhet i form av tio personliga berättelser.

I Porträttboken möter du Fernando, Malin, Micke, Niénori, Evelina och Sofia som berättar hur det har varit att vara testpiloter, Anders och Fredrik som utbildats till ledare i projektets ledarskapsprogram, Nicole som varit projektassistent och gruppledare och projektledaren Markus. 

Berättelserna är skrivna av Nicole och baserade på intervjuer som hon gjort enligt metoden lösningsfokus, som syftar till att lyfta fram styrkor och resurser hos varje individ, för att ta reda på vad har som fungerat och kunna använda sig av det i framtiden.

”Att ha varit med i testpiloterna har betytt mycket för mig, både i och med att jag har fått prova på saker som jag annars aldrig skulle prova, men mest på det sociala planet. Jag tyckte om känslan i gruppen eftersom jag inte kände mig annorlunda och jag kunde fråga tills jag förstod utan att känna mig dum” beskriver en av deltagarna. 

”Man gör saker man inte skulle göra annars och inser att man kan så mycket mer än vad man egentligen tror”, berättar en annan.

Porträttboken är utgiven av Riksförbundet Attention 2012.

Boken utkommer i januari/februari 2012 men det går bra att beställa den redan nu. 

ISBN: 9789197967556

texten är hämtad från Riksförbundet Attention webbutik.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011

Bilder från Ordförandeseminarium Linköping 1 – 2 oktober 2011 och lite kommentarer till bilderna. Får se när jag orkar skriva lite mer om hur kul det va! fast helt innan jag glömmer bort va vi gjorde.

image

Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping. Hade skitkul och var kul att prata om ungdomsprojektet och träffa alla andra människor.

image

Boken vi fick från Ungdomsprojektet. Har bläddrat lite i den och hitta lite citat sen intervjuerna vi gjorde.

imageMin namnskylt! Stolt bärare hur grymt som helst, men dokumentärfilmen var bäst!

imageHotellrum! dubbelrum med barkar. Var dock kallt fattade inte riktigt hur man satte på värmen. Duschen var oxå lite konstig stod i cirka 10 minuter för att fatta hur an bytte rån badkarskranen till duschen.

imageTäckena var jättekalla men sjukt gött med dubbelsäng. Kunna säcka ut sig och ta upp hela sängen. Hotellsängar brukar vara hårda, fast inte värre än sängen hem.

imageFet TV… tror något gick fel där, var något de glömde.

imageVi från Ungdomsprojektet blir tackade i boken!

image

Min tröja i bakgrunden. Är meningen vi ska ah dom på Ungdomsverksamheten när vi ledar grupper tillsammans vi ledare. Tydligt och bra och de testpiloterna som är med slipper lära sig våra namn vilket jag brukar suga på iallafall. Namnskylt hade alla på sig, glömde sätta på mig den på Söndag men folk kände igen oss ändå. var nog för att det gick så bar på Lördag att berätta om ungdomsprojektet. tror jag aldrig fått så mycket beröm på vääääääääldigt länge så kändes sjukt bra. VI kunde inte ha gjort det ensamma! Vi var helt grymma helt enkelt! Hade mitt ADHD halsband på mig oxå som aj fick av morsan när ja fyllde 20 år förra året.

image

Lunchen vi åt på Lördag eller middag MINNS INTE, det va gott iallafall!

imageUnderhållning på kvällen av en trollkarl.

imageTrollkarl gillade dock inte att jag och Fernando satte oss på sidan av scenen, vi ville ju bara se HUR han gjorde när han trollade men det gillade han dock inte tror ja, Fast var kul ändå!

imageKort på alla som satt och blev underhållna. Kommer aldrig glömma bort när en i publiken skulle välja ett kort och trollkarl sen skulle visa vilket kort han valde! Trollkarl tror ja inte visste riktigt vad han gav sig in på med massa Asbergare i vårt sällskap. Det var kul däremot!

imageBild från Söndag den 2 oktober från något av seminarierna.

image

Samma bild fast lite mer människor.

image

Kopia ungefär.

image

Attention Luleå-Boden berättar om Tjejgruppen powergirlz. Min ”dampboll” och diktafon i bilden. Utan min lilla dampboll (småkompisar)så skulle ja absolut inte kunna sitta still. Men var intressant seminarier så funkade rätt bra. och diktafonen för att min minne suger!

image

En till bild.

image

Fernandos halsband som han fick. Bra present vi fick! Fernando fick det nya adhd halsbandet med ringar och jag fick ADHD hjärtat som tack för vi vart där och berätta om ungdomsprojektet.

imageHalsband igen, är det nyaste adhd halsbandet finns att köpa på attentions webbshopp.

image

En till bild på adhd halsbandet från pilgrim.

image

Mitt ADHD hjärta halsband jag fick. Jag och Fernando blev sjukt glada!

imagetack igen!

imageSuddig bild på adhd halsbandet men har kvar bilden, fast enbart för att irritera er!

imagevar massa berlocker med till adhd hjärtat. Sen en lång silverkedja som inte var adhd vänlig för ja fattade aldrig hur ja skulle få på mig den eller vart på kroppen den skulle vara. berlockerna var ett träd, en blomma och en ängel!

imageBästa bilden på ADHD hjärtat! jättefint! är superdupermega GLAD.

imageBild från Stationen på Söndag, vi sitter och väntar på tåget.

imageNästan likadan bild. Nicole och Fernando med Ledartröjan.

image

En till bild. Gillar inte att ta bort bilden så lägger jämt upp allt.

image

Fin bild 🙂

image

Nicole ser förskräckt ut.

image

Dricker cola. var segt att sitta och vänta i EN TIMME. I ADHD tid är detta 2-3 timmar. Fast vi hade ju varandra att babbla med så gick rätt fort ändå.

imageBild från Linköpng tågstation.

imageCitat från boken vi fick. Citat från intervjuerna som kommer i en porträttbok som kommer finnas att köpa.

Mitt var: ”tro på er själva, ge inte upp fast det går åt helvete ibland”

image

Mer citat från intervjuerna gulligt att de kom med i boken.

Mitt citat: JA DET MINNS JAG INTE! förvånad? nej.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism, Event | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jag längtar till… Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping

Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping

image

Åka på Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Linköping! Längtar ska bli grymt kul! babbla om ungdomsprojektet! dock bara i 5 min men alltid nått 🙂 Men man vet man har gjort något bra iallafall. Gratis resa, mat och hotell gentemot att babbla i 5 min ungefär. Vill ha Löööööööööööördag nu! Ska bli kul att babbla i 5 min! Hoppas det är massa människor oxå! Då menar ja MASSOR! desto fler människor desto bättre!

Tåget från centralen går 07.20 eller vad det va….tidigt och bra INTE! men ska bli skitkul ändå så ja bryr mig inte!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted in ADHD, Attention UNG, Atypisk Autism | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment