Bröd med rågsikt och vetemjöl

Bröd med vetemjöl och rågsikt

brödet blev asgött! ska frysas in, om man inte tänkte äta upp allt inom 1 vecka.

Smör, ost och gurka är gott på.

 

ca 9-10 st (9 st=portionsvikt: 140 gram, så de blir rätt så stora)

9 bullar= 1 plåt

10 bullar= aj aj nu behöver du 2 plåtar.

 

Ingredienser

  • 100 gram Smör
  • 5 dl Mjölk
  • 50 gram Färsk jäst, osötad
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 8-9 dl Vetemjöl
  • 3 dl Rågsikt

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Smält matfettet i en stor kastrull och häll i mjölk. Värm spadet till 37°C (fingervarmt).
  2. Blanda vetemjölet (inte allt ska ha till utbakningen oxå) och rågsikt i en bunke.
  3. Lös upp jästen i kastrullen med degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter). Desto mindre mjöl och desto mindre du arbetar med degen desto godare bröd!
  4. Dela degen i portionsbitar på mjölad arbetsbänk, forma dom till bollar som du sedan trycker ut lite lätt på plåten.
  5. Lägg portionsbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  7. Sätt ugen på 250°C.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Bröd med rågsikt och vetemjöl, 1.0 out of 10 based on 1 rating

About Dampelina

Komma ihåg att inte glömma bort, att komma ihåg.
This entry was posted in Mat, Recept and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

To use solvemedia you must get an API key from http://api.solvemedia.com/public/signup